Køkkenredskaber hører sig til i et rigtigt køkken, og netop at have de rette køkkenredskaber kan være afgørende, hvis man vover sig ud i gastronomiens verden. Køkkenredskaber kan både være en hjælp til at løse fysisk hårde opgaver i køkkenet, og køkkenredskaber kan være et lille let redskab, der giver den sidste kosmetiske prik over i’et på en ret, du skal servere. Det etablerede professionelle kokkemiljø har længe brugt køkkenredskaber til meget andet end at skære, skrælle, hugge og hakke. Køkkenredskaber bruges i stor stil til pynt, anretning og til at snitte, hugge og hakke i forskellige former.
Gastrobutikkens køkkenredskaber tæller alt fra potter, gryder og pander, til sprøjteposer, dekorationsknive og køkkenredskaber, der ikke umiddelbart ligner, har noget formål, men bruges til at skrælle grøntsager i den helt rigtige facon, eller til at anrette på en helt bestemt måde. Kvaliteten på køkkenredskaber er længe blevet tilsidesat til fordel for design. Tendensen har vist sig hos de etablerede isenkræmmere – og kvaliteten er dalet til et niveau, hvor man producerer et produkt i Kina, og udelukkende bærer sin pris på grund af det mærke, der er sat på den.
Gastrobutikkens fokus på kvalitet, funktionalitet og holdbarhed
Vi hos Gastrobutikken mener, at der i ethvert køkken bør være fokus på kvaliteten, både af de råvarer der laves mad af – men bestemt også de køkkenredskaber der bruges til at lave maden. Vi hos Gastrobutikken ønsker at flytte fokus væk fra design, brand og “hype” over på kvaliteten, funktionalitet, materialer og holdbarhed, som jo egentlig er det, der virkelig betyder noget under madlavningen. Køkkenredskaberne fra Gastrobutikken.dk er udført i stærke og pålidelige materialer, som bruges og er yderst anvendelige i køkkenindustrien, da køkkenredskaber her skal kunne bruges og tåle hård brug i mange år.
Køkkenudstyr er hjertet i dit køkken
Køkkenudstyr er hjertet i dit køkken. Køkkenudstyr er et meget anvendt begreb om udstyr, der har et mere eller mindre automatiseret formål i køkkenet. Dit køkkenudstyr er altid dimensioneret efter, hvor mange personer du skal lave mad til. I storkøkkenindustrien er køkkenudstyret dimensioneret efter antal kuverter. Hos Gastrobutikken har vi valgt dét køkkenudstyr fra storkøkkenindustrien, der passer ind i det almindelige husholdningskøkken, men samtidig med den anvendelighed, kvalitet og holdbarhed der kendes til industribrug. Netop holdbarheden er hos Gastrobutikken en stor indikator til, hvorfor du bør investere i professionelt køkkenudstyr som privatperson – for hvorfor nøjes?
Skal man vælge professionelt køkkenudstyr som privatperson?
Er køkkenudstyret og køkkenmaskinerne du kan købe i husholdningsbutikker i virkeligheden så godt? Køkkenudstyr til private er lavet og designet til et marked, der oftest udskifter produkter efter blot to år gammelt. I industrien finder du tit og ofte produkter, der har 10 år eller mere på bagen, og hvorfor ikke få den samme produktkvalitet i det køkkenudstyr du bruger i derhjemme.
Er professionelt udstyr dyrere? Ikke nødvendigvis
Du vil måske spørge; er professionelle produkter så ikke væsentligt dyrere end køkkenudstyr til private? og her er svaret ofte nej. Oftest er industristudstyret prissat i ca. samme leje som almindeligt køkkenudstyr. Med undtagelse af store ovne osv. Forskellen på måden de producerende virksomheder bruger og tjener deres penge på, er dog helt anderledes. Hvor køkkenudstyr til husholdninger ofte er drevet af brandværdi og en stor investering i markedsføring, så er køkkenudstyr til professionelle kendetegnet på kvaliteten af produkterne. Kokkene der bruger udstyret lærer hurtigt, hvilke mærker der virker og hvilke, der ikke virker. Disse erfaringer og vejledninger bliver givet videre til køkkenets lærling, og på den måde holder de virksomheder der producerer professionelt køkkenudstyr godt fat i deres kunder uden at skulle investere millioner af kroner i at designe og markedsføre produktet.