Den Ultimative Opskrift På Hjemmelavet Italiensk Pizza!

 

En hjemmelavet pizza er utrolig simpel at lave. Det kræver kun en pizzadej, tomatsauce og topping, men er der noget bedre end en rigtig italiensk pizza. Denne opskrift vil guide dig igennem den bedste italienske opskrift.

Guide til hjemmelavet pizza

En god pizza består af en sprød bund, en god tomatsauce og lækker topping.
For at skabe en god sprød bund, skal man have det rigtige udstyr. Der findes ikke noget bedre udstyr end, en pizza ovn.
Er man lidt i tvivl om det overhovedet kan betale sig for at købe en pizzaovn, så er der nogle gode argumenter her:

  • En pizzaovn skaber en god stund for familie og venner og det er utrolig hyggeligt at lave sine egne pizzaer.
  • Udover pizzaovn giver den også mulighed for at lave andet spændende mad, da varmen gør at maden kan steget hurtigt.
  • Den er perfekt til at bage brød. Man kan få de mest fantastiske hjemmebagte brød i en pizzaovn.En pizzaovn, som passer perfekt til hjemmet er en pizzaovn fra Nonno Lillo. Den har et lavt forbrug af brænde, samtidig med at den bliver lyn hurtig varm og holder varmen utrolig godt.

Gode råd til indkøbsturen:

  • En pizzabund bliver hurtig blød og våd, hvis man fylder pizzaen med for meget fyld. Så gør det enkelt. Så er chancen for den ønskede sprøde bund meget større.
  • Brug friske råvarer på din pizza. Det giver en helt anden og meget bedre smag på din pizza.
  • Lav din tomatsovs selv. Det er både enkelt og hurtigt. Derudover er det også billigere og du er bevidst om hvilke råvarer der er i.
  • Bland durummel eller Tipo 00 (italiensk mel) i din melblanding. Man skaber det bedste grundlag for en god pizza allerede ved melet.
  • Dryp med lidt god olivenolie, og krydr med lidt groft salt og friskkværnet peber. Det løfter de sidste smagsnuancer.

Lav dejen dagen før. Det giver en bedre elastisk og let dej.

Pizza dej:

  • 2,5 dl. Lunkent vand
  • 15 gram gær
  • 2 tsk salt
  • 500 gram hvedemel (Det italienske)
  • 2-3 spsk olivenolie

Bland alle ingredienser sammen i en skål og derefter æltes dette sammen enten i røremaskine eller i hånden. Dette skal gøres i ca. 30 minutter ved lav hastighed – dejen skal være let elastisk når man trækker i den.

Dejen skal hæve i en time ved stuetemperatur. Beklæd gerne skålen med film.

Herefter deler du dejen i to boller, hvor du sætter dem på køl i 24 timer, hvor den hæver færdigt

Tag dejen ud af køleskabet ca. 30 minutter før du skal forme den til pizzabunde.

Tomatsauce:

  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 mellemstort løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. Salt
  • ½ tsk rørsukker
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • Olivenolie
  1. Løg og hvidløg skæres og pilles
  2. Steg dem blankt i lidt olivenolie
  3. Tilsæt tomater, og lad det småkoge i 5 minutter
  4. Tilsæt salt, sukker og hvidvinseddike. Herefter skal det koge yderligere 5 minutter.
  5. Brug en stavblender til at blende det helle sammen og smag sovsen til. Sæt tomatsovsen på køl til at du skal bruge den.

Pizzaoven:

En perfekt pizza, skal bages ved omkring 400 grader. Ved disse grader får du hurtigt ved en Nonno Lillo Pizzaovn.
Nonno Lillo Pizzaovn er en brændefyrs pizzaovn er på tilbud til 3500 kr. og  kan ses her.

Varm pizzaovnen op med brænde og indenfor kort tid, vil pizza ovnen være klar til at bage din pizza!

HUSK! at benyt en pizzaspade, når du sætter pizzaen ind og skal vende den og tager den ud.
Pizza ovnen er meget varm og man brænder sig meget nemt!

Efter brug af pizzaovnen, gør den nemt og hurtig rent med en børste til pizzaovnen. 

Topping og bagning

  1. Rul dejen tynd ud.
  2. Smør tomatsovs ud på din pizzabund. Det skal være til 2 cm fra kanten. Smør det fra midten og cirkulær bevægelser ud.
  3. Fyld pizzaen med dit favorit topping.
  4. Brug din pizzaspade til at tage pizzaen ind i din pizza ovn.
  5. Lad pizzaen bage i pizzaovnen i kun et par minutter og så er den færdig!

 

Bon appetit!