Køb sousvide hos Gastrobutikken.dk
Derfor er en sousvide det helt rette valg for dig, som gerne vil have mulighed for at lave noget lækkert mad, når du får gæster på besøg til middag, samt når du bare gerne vil forkæle din kæreste eller ægtefælle med et lækkert måltid.
Her på siden finder du vores store udvalg af sousvide udstyr til køkkenet. Du kan bl.a. købe:
Sousvide stav
Sousvide vakuumpakker
Sousvide kar
Hvad er sousvide?
Du har måske allerede luret, at ’sousvide’ ikke er noget dansk udtryk. Sousvide kommer fra Frankrig, hvor ’sousvide’ egentlig bare betyder, at noget er i vakuum. I Frankrig har sousvide været en fast del af professionelle køkkener i flere hundrede år, og i de sidste par år er teknikken også blevet populær herhjemme i private køkkener.
Selvom ’sousvide’ betyder at vakuumpakke noget, så handler sousvide om meget andet bare en vakuumpakning. For selvom vakuumpakning er en del af det at lave mad med sousvide, så består hoveddelen af en lang og langsom tilberedning ved en lav temperatur.
For at klare en lang tilberedning ved en lav temperatur, skal du pakke din mad ind i en vakuumpakke, hvorefter du sænker maden ned i et vandbad, hvor temperaturen er konstant.
Sådan foregår tilberedning af mad med sousvide
For at blive i stand til at tilberede mad med sousvide, skal du bruge to forskellige dele. Du skal først og fremmest have en vakuumpakker, da tilberedningen af din mad som nævnt vil ske i et vandbad. Her sørger vakuumpakningen for, at madens gode smag og saft ikke siver ud i vandet og gør eksempelvis et stykke kød helt smagløst.
Når du har vakuumpakket eksempelvis et stykke kød, er du klar til at lægge kødet ned i et vandbad. Dette vandbad vil være din sousvide-maskine, som sørger for, at vandet har en konstant og præcis temperatur gennem mange timer. Det kan nemlig tage en hel dag at tilberede eksempelvis et stykke godt kød i en sousvide, og her er det vigtigt, at vandet har den samme temperatur under hele tilberedningsperioden, så et godt resultat kan sikres.
Her hos Gastrobutikken finder du flere forskellige sousvide-maskiner. Du finder sousvide-maskiner med indbyggede vakuumfunktioner, mens du også har mulighed for at købe en vakuumpakker separat.
Hvis du vil have et lidt billigere system end en stor sousvide-maskine, kan du også vælge at købe en sousvide-stav. Med en sousvide-stav skal du selv finde en beholder, som vandet kan være i, og her er sousvide-stavens funktion at opvarme vandet og holde en konstant temperatur.
Når du vil lave mad med sousvide, har du således flere valg:
Du kan vælge en sousvide-maskine med indbygget vakuumpakker
Du kan vælge at købe sousvide-maskine og vakuumpakker hver for sig
Du kan vælge at købe vakuumpakker og sousvide-stav
Derfor skal du vælge sousvide
Der er mange gode grunde til at investere i en sousvide-maskine eller en sousvide-stav. Med sousvide kan du nemlig frembringe nogle retter, som du ikke kan lave på nogen anden måde, da den lange og langsomme tilberedning gør noget helt specielt ved maden, som du hverken kan imitere i en ovn eller ved kogning.
Derfor er en sousvide det rette valg for dig, der gerne vil prøve noget nyt i køkkenet, tage din madlavning til et nyt niveau og udvide dine muligheder for forskellige tilberedninger af bl.a. kød. Alt dette får du ved at tilføje en sousvide til dit køkkengrej.
Det perfekte kød
En sousvide kommer især til sin ret, når det kommer til tilberedning af godt kød. Det skyldes, at det er ekstremt præcist at tilberede kød med en sousvide, da du kan styre både tid og temperatur helt nøjagtigt. Især temperatur er svært at styre helt præcist på en pande eller i en ovn, mens det bliver endnu værre, hvis du vil lave mad på grillen.
Med en sousvide kan du til gengæld sætte en fast temperatur, som dit kød til tilberedes i. På måde kan du være helt sikker på, at dit kød ikke får en højere kernetemperatur end nødvendigt, så kødet får den helt rette tilberedning – så er du altid sikker på, at dit kød ikke får for meget eller for lidt.
Dertil er vakuumindpakningen også med til at gøre noget specielt ved kødet. Tilberedning i vakuumindpakning vil nemlig ændre strukturen i kødet for en endnu bedre oplevelser, når middagen serveres.
Nemmere bliver det ikke
Med en sousvide bliver det nemt som aldrig før at tilberede enestående retter med masser af saft og kraft, som har fået den helt rette tilberedning. Med en sousvide skal du nemlig bare indstille en temperatur og en timer, så så kan du forlade din mad og først vende tilbage, når det hele er tilberedt.
Derfor kan du langtidstilberede eksempelvis en god oksesteg, som med fordel kan tilberedes over 15 timer, mens andet kød som eksempelvis spareribs også nemt kan stå og simre, mens du eksempelvis er på arbejde. I tilfældet med spareribs skal der nemlig afsættes op til 72 timer for at få det helt rette resultat, og her er det således en fordel, at du ikke behøver at stå og overvåge hele processen.
Køb din sousvide hos Gastrobutikken i dag
En sousvide er det perfekte køkkenredskab for dig, der elsker at nørde i køkkenet, og som gerne vil udvide dine muligheder, når det kommer til udsøgt tilberedelse af gode råvarer.
Hos Gastrobutikken kan du købe din nye sousvide i en høj kvalitet, så du kan være sikker på at få gode resultater i køkkenet, lige meget om du vælger en sousvide-stav eller køber en hel sousvide-maskine.
Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge, sidder vi altid klar til at hjælpe dig, hvorfor du ikke skal tøve med at ringe til vores kundeservice.